Cacao. Food of the gods. De boodschapper van de liefde. Cacao is het medicijn dat ons weer in verbinding brengt met ons hart, en daarmee met alle harten om ons heen. 

Door in verbinding te komen met ons hart en naar haar te luisteren, kunnen we weer verbinding maken met onze innerlijke stem. Het hart bezit namelijk alle antwoorden. Je hart die daar altijd is, zonder oordeel, zonder goed of fout. Je hart die jou helpt om jouw eigen pad te bewandelen. Je hart die je eraan herinnert wie jij werkelijk bent. Hoe fijn is het om werkelijk vanuit jouw hart te leven?

Naast dat de rauwe cacao bomvol vitamines en mineralen zit, verwijdt het de bloedvaten en verhoogt het hiermee de doorbloeding. Het kan het lichaam helpen te helen en te ontgiften en het geeft je immuunsysteem een enorme boost. De cacao is rijk aan neurotransmitters zoals theobromine, voor een stimulerend en opwekkend effect, andamine, dat ontspant, kalmeert en ons een gelukzalig gevoel kan geven, en tryptamine met psychoactieve effecten en dat de afgifte van serotonine en dopamine verhoogt. Deze prachtige effecten kunnen ervoor zorgen dat je een natural high kunt ervaren. 

 

GEZONDHEIDSVOORDELEN:

>> hoog in antioxidanten

>> Grootste plantaardige bron van magnesium en ijzer

>> bomvol mineralen zoals zink, potassium, calcium

>> bevat veel gezonde vetten

>> Theobromine: opent je hart, verhoogt je doorbloeding en zorgt voor een stimulerend en opwekkend effect

>> Anandamide: ontspant, kalmeert en geeft ons een gelukzalig gevoel

>> Tryptamine: bekend om psychoactieve effecten en verhoogt de afgifte van serotonine, dopamine en melatonine

>> Serotonine: geeft ons een gelukkig gevoel

>> Dopamine: gelukshormoon dat je motivatie een boost geeft, je beter kan focussen en het bevordert je creativiteit

>> Melatonine: helpt te ontspannen

>> PEA: de love drug, het kan een gevoel van verliefdheid creëren en stimuleert jouw happy hormones 

 

De blends van KAKALINA worden met liefde en intentie bereid. De cacao wordt op een rituele wijze  met de hand gesneden om ook de spirit van de cacao te eren. Er is veel aandacht en liefde voor dit proces, zodat deze energie ook echt meegegeven kan worden in ieder kopje dat gedronken wordt. Aan de cacao worden verschillende kruiden toegevoegd die de werking van de cacao versterken.

De basis blend van KAKALINA is in principe hetzelfde, het enige verschil tussen de ceremoniële blend en de daily blend is de hoeveelheid per portie. Daarnaast is aan de Reishi Blend Reishi toegevoegd, de ‘mushroom of immortality’ met een kalmerende werking.

De ceremoniële blend is een super krachtige blend de je kunt gebruiken voor een at-home ceremonie of bijvoorbeeld een maanritueel. Je zult merken dat het  je hart echt opent en je kracht geeft. In deze liefde en kracht werkt het voor mij extra versterkend intenties te zetten. De daily blend zou je in principe op ieder moment van de dag kunnen drinken en kan je eigenlijk zien als vervanging van je dagelijkse kopje koffie. De blend is een stuk minder sterk als de ceremoniële blend, maar bevat wel alle voordelen en werkt super effectief. Ik merk zelf dat ik er meer energie van krijg, dat ik me positiever en gemotiveerder voel, dat ik een stuk productiever ben doordat ik mijn focus kan houden en daarnaast merk ik dat het me meer aardt, dus voel ik me relaxter. 

Als je het drinken van cacao hebt geïntegreerd in jouw leven zijn de grote blends (big blend, half month, full month, Reishi blend) iets voor jou! Hiermee kun je zowel een daily hoeveelheid als een ceremoniële dosis van maken. Of misschien vind je jouw eigen perfecte dosering. Blijf vooral goed voelen wat voor JOU goed voelt.

Custom made >> Wil je zelf een ceremonie hosten en wil je graag KAKALINA gebruiken? Dan kan ik de blend speciaal op maat samenstellen.
Mail naar info@kakalinakakao.nl
 voor je aanvraag & de prijzen.

>> The Aztec Combo <<
Cacao wordt ook regelmatig gecombineerd met psilocybine. Deze twee stimuleren elkaar op een positieve manier. Een heilige combinatie dat een lange geschiedenis kent van traditioneel en ritueel gebruik.

Wil je de magische combinatie van cacao met psilocybine proberen? Kakalina Kakao werkt samen met Cosmic Truffles. Check hun website als je hier meer over wilt lezen en hun magische product wilt proberen.