>> Wat is het verschil tussen de Kakalina Kakao en cacaopoeder uit de supermarkt?

De cacao in de meest natuurlijke vorm (inclusief cacaoboter) heeft een hoge voedingswaarde en helpt jouw lichaam om alle voedingsstoffen beter op te nemen. Om cacaopoeder te maken moet de cacaoboter onder hoge hydraulische druk gescheiden worden. De resten die overblijven worden fijngemalen tot cacaopoeder. De poeder wordt vaak nog extra behandeld zodat het beter kan oplossen of om bijvoorbeeld de smaak zachter te maken. Kakalina kiest ervoor om de cacao in haar meest pure vorm te houden voor het krachtigste effect.

 

>> Hoe kan ik de cacao het best bewaren?

Je kunt het best de cacao op een droge, donkere en koele plek bewaren (kamertemperatuur). Je kunt de cacao beter niet in de koelkast bewaren omdat het in de koelkast vrij vochtig kan worden, wat niet goed is voor het bewaren van de cacao.

 

>> Kan ik cacao drinken tijdens zwangerschap of borstvoeding?

Cacao bevat in kleine mate cafeïne en daarnaast Theobromine dat zorgt voor een stimulerend effect. Er wordt geadviseerd om een lagere dosis cacao te drinken wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. De cacao heeft nog steeds veel voordelen waar je als zwangere of net bevallen vrouw baat bij kan hebben, voor extra kracht en positieve energie.  We raden je aan om altijd je arts te raadplegen als je specifieke vragen hebt hierover. 

 

>> Kan ik dagelijks cacao drinken?

Het is veilig om dagelijks cacao te drinken. Luister hierbij altijd naar je eigen lichaam om te voelen welke dosis het beste bij jou past. De effecten van de cacao kunnen vrij subtiel zijn en een langere doorwerking hebben.

 

>> Heeft de rauwe cacao bijwerkingen?

Het is verstandig om na het drinken van rauwe cacao voldoende water te drinken, omdat cacao een licht uitdrogend effect kan hebben. Cacao werkt ook ontgiftend, dus water drinken is super belangrijk!

 

De cacao, vooral in hogere dosis, kan zwaar op de maag vallen. Het kan fijn zijn om niet te zwaar te eten van te voren. Luister hierin goed naar je eigen lichaam.

 

Bepaalde soorten antidepressiva kan een contra-indicatie zijn voor het drinken van rauwe cacao. Wanneer je gebruik maakt van antidepressiva is het verstandig om dit met je arts te overleggen.